Meer over het koor

Het koor telt ongeveer 50 zangers o.l.v. 1e dirigent Paul Voncken. Velen zangers hebben grote ervaring. Dat kun je ook zien aan het aantal jubilarissen. Het voordeel is dat het koor daardoor de gewaardeerde warme, ronde mannenkoorklank heeft.

Voor nieuwe zangers een fijne zangomgeving om de koorzang eigen te maken. KTM is een koor in ontwikkeling zoals je las. Dat betekent dat nieuwe leden geschoold worden en ook zittende koorleden deel kunnen nemen aan individuele stemvorming.

Daarnaast is er een mogelijkheid om meer te doen dan alleen koorzang. Men kan kiezen voor een ensemble, zoals bijvoorbeeld in 2022 de KTM Flitsgroep is opgestart, een groepje leden dat zich toelegt op straatzang.

En ook gezelligheid heeft alle aandacht. Intern met leden en/of met Koormaoten, onze ondersteuners.

 

Voor elke man!

Het Tilburgs Mannenkoor biedt plaats aan iedere man die kan zingen. Of wil leren zingen, want elk jaar is er een mogelijkheid om deel te nemen aan de koorschool. In acht weken kun je dan gratis les krijgen om te kijken of deelname aan het koor een stap kan zijn.

Heb je potentie om solo’s te zingen? Of in duetten? Wij helpen je daarbij en maken, indien het lukt, ruimte in onze concerten.

Meer dan

een koor

Wil je met een groepje graag meer aandacht besteden aan klassieke zang, operazang en dergelijke?
De organisatie biedt ook ruimte voor een klassiek ensemble!
Graag eens gezellig de straat op? Onze zgn. Flitsgroep biedt daarvoor de mogelijkheid.
Kortom: het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor is een beste plaats voor mannen die zin hebben in zingen. Gezond, sociaal, samen presteren en ontspannen.